مرمت بناهای تاریخی زنجان با حمایت انجمن خیرین میراث‌فرهنگی استان

در مراسمی با حضور فریدون فعالی مشاور قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور، سید محمد شعاعی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری زنجان، سید سعید صفوی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان و تعدادی از خیرین حوزه میراث‌فرهنگی، فعالیت انجمن خیرین میراث‌فرهنگی استان فعالیت خود را آغاز کرد.

به گزارش میراث آریا، فریدون فعالی شامگاه روز دوشنبه ۱۱ تیرماه ۱۴۰۳ در آیین آغاز به کار انجمن خیرین میراث‌فرهنگی استاند زنجان اظهار کرد: تامین منابع دولتی برای مرمت، بازسازی، احیای اماکن، بناهای تاریخی و میراث‌های ملموس و ناملموس از اولویت‌های کاری‌ در این وزارتخانه است.  

مشاور قائم مقام و معاون میراث‌فرهنگی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با بیان اینکه محدودیت منابع دولتی هیچ وقت کفاف این اقدامات را نمی‌دهد، اضافه کرد: بر این اساس ماموریت‌هایی به این انجمن داده شده و تلاش می‌شود این مهم در تمامی شهرها نمود داشته باشد.  

او با بیان اینکه این ماموریت با حساسیت پیگیری می‌شود، اضافه کرد: انجمن خیرین میراث‌فرهنگی اهدافی از قبیل ایجاد زمنیه مشارکت خیرین این حوزه در داخل و خارج از کشور به منظور جلب مشارکت و جذب سرمایه‌های معنوی و مادی برای حفظ، مرمت و احیای بناهای و محوطه‌ها، بافت‌های تاریخی و فرهنگی میراث طبیعی ثبت شده، مشارکت در راه اندازی موزه‌ها و پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس و اموال منقول فرهنگی و تاریخی کشور و سایر موارد مشابه را دنبال می‌کند.  

فعالی گفت: ایجاد زمینه مشارکت خیران داخل و خارج کشور مهمترین رویکرد انجمن خیرین میراث‌فرهنگی به عنوان سازمان‌های مردم نهاد غیر سیاسی، غیر انتفاعی و غیر دولتی است.  

مشاور قائم مقام و معاون میراث‌فرهنگی کشور با اشاره به روش‌هایی که می‌توان برای تعهدات اهداف استفاده کرد، افزود: بهره‌مندی از تجربیات فنی و مشاوره‌های تخصصی خیرین صاحب نظر و شاخص در حوزه میراث‌فرهنگی مد نظر قرار گرفته است.  

او اظهار کرد: فراهم‌سازی زمینه دریافت منابع مالی و یا هدایای اموال منقول و غیر منقول در اختیار دوستدار میراث فرهنگی، تشکیل بانک اطلاعاتی و آماری از خیرین، تشکیل بانک اطلاعاتی از آماری از محوطه‌ها، بناها و بافت‌های تاریخی، اموال منقول و غیر منقول نیازمند، احیا و حفظ نگهداری میراث فرهنگی ناملموس و میراث در خطر و نیازمند پاسداری فوری باید مورد توجه باشد.  

فعالی یادآوری کرد: در نهایت تامین هزنیه‌های مرمت و باز پیرایی بناها، محوطه‌ها و مشارکت در تعیین حرایم آثار تاریخ و اقداماث پاسداری از میراث‌فرهنگی نیز از دیگر مواردی است که باید توجه کرد. 

مرمت بناهای تاریخی زنجان با حمایت انجمن خیرین میراث‌فرهنگی استان

تسهیل‌گری لازمه توسعه انجمن‌های خیرین میراث فرهنگی است

محمد شعاعی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان در این مراسم اظهار کرد: میراث‌فرهنگی، بخشی معناداری از  هویت جوامع بوده که قطعا کشور ما از این موضوع مستثنی نیست.  

او با بیان اینکه باید با توجه به شرایط زمانی از میراث‌فرهنگی باید بهترین استفاده را داشت افزود: زنجان ظرفیت‌های زیادی در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری دارد.  

شعاعی با بیان اینکه در این راستا اتفاقات خوبی افتاده است که تاثیر زیادی در حوزه گردشگری و حتی شهرسازی دارد و بیان کرد: زنجان ظرفیت‌های خوبی در حوزه صنایع‌دستی دارد و در استان زنجان برای توسعه گردشگری شرایط خوبی فراهم است.  

مرمت بناهای تاریخی زنجان با حمایت انجمن خیرین میراث‌فرهنگی استان

با کمک انجمن خیرین میراث‌فرهنگی بناهای تاریخی بیشتری را مرمت خواهیم کرد

سید سعید صفوی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان نیز با اشاره به اهداف تشکیل این انجمن گفت: انجمن خیرین میراث‌فرهنگی به‌منظور جلب مشارکت و جذب سرمایه‌های معنوی و مادی برای حفظ و مرمت و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی، فرهنگی، میراث طبیعی ثبت‌شده، پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس و اموال منقول فرهنگی تاریخی کشور تشکیل شده است.  

او با بیان اینکه وقتی بنایی ثبت جهانی می‌شود برای صیانت از آن نیاز به عزم ملی و جهانی است، افزود: یک همت حوزه تملک سرمایه‌ای، میراث‌فرهنگی اعتبار دارد که این اعتبار کفاف یک میلیون بنا را ندارد.  

صفوی با اشاره به اینکه اگر بخواهیم ریشه و تمدن‌مان را حفظ کنیم با اعتبارات قطره چکانی کاری نمی‌توان کرد، بیان کرد: برای همین دست به سوی خیرین دراز کرده‌ایم تا بناهای تاریخی حفظ، مرمت و نهایتا به نسل‌های آتی سپرده شود

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان با بیان اینکه در حوزه میراث‌فرهنگی کشور یک میلیون اثر شناسایی شده که از این تعداد حدود ۳۵ هزار مورد آن ثبت ملی و جهانی شده است بیان کرد: در استان زنجان ۲ هزار اثر میراث‌فرهنگی شناسایی شده وجود دارد که از این تعداد ۹۵۰ اثر ثبت ملی و یک اثر هم ثبت جهانی شده است.  

او گفت: مجمع خیرین در آذرماه سال گذشته با حضور ۵۰۰ نفر از خیرین حوزه میراث‌فرهنگی کلید خورد و امیدواریم با آغاز به کار این مجمع در استان شاهد اتفاقات خوبی باشیم.

انتهای پیام/

کد خبر 1403041300596
دبیر مریم قربانی‌نیا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha